domingo, 20 de noviembre de 2011

SOCIETAT ACOLLIDAORA?

L'acollida no és una nova feina que ha de desenvolupar un nou professional, la persona responsable de l'aula d'acollida no suposa que la resta del claustre ja es pugui desentendre d'aquesta funció. L'acollida ha de ser una actitud col.lectiva, no hi pot haver una bona acollida en un centre que no sigui acollidor. Són les diverses persones implicades, docents, alumnes, famílies, etc... que han de manifestar aquesta actitud acollidora, d'obertura a l'altre, de facilitació del procés d'adaptació als qui acaben d'arribar.
Aquest fet d'acollir que sembla tant fàcil de dur a terme en un centre educatiu, ja que hi ha uns protocols establers i una pauta clara a seguir, s'hauria de fer extensiu en la societat en general. Com a membres d'una societat que "convivim" amb persones nouvingudes d'altres cultures, religions, etc... com ens hauríem d'implicar perque aquest pla d'acollida i integresió fos positiu.
Si ens parem a pensar com acollim a les persones nouvingudes a la nostra societat ens trobem amb el mateix ploblema, hi ha uns protocols des de la Generalitat, Ajuntaments, barris... també trobem la implicació de moltes entitats com Càritas o moltes d'altres que faciliten mitjans per l'acollida, però on és la implicació de la resta de la societat, com podem pretendre la integració i convivència amb persones de diverses procedències amb cultures i religions diferents a la nostra si, en general, vivim en dos societats paral.leles que no es relacionen de forma espontànea i natural?


No hay comentarios:

Publicar un comentario